Καλωσόρισμα Φοιτητών και Φοιτητριών του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγητή Στυλιανού Δ. Κατρανίδη για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023


Καλωσόρισμα Φοιτητών και Φοιτητριών του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγητή Στυλιανού Δ. Κατρανίδη για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές


Θέλω, με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2022-2023, να ευχηθώ σε όλες και όλους καλή δύναμη στην προσπάθειά σας και επιτυχία στους στόχους που έχετε θέσει.

Οφείλω, ειδικότερα, να συγχαρώ τους πρωτοετείς για την επιτυχία τους και να τους καλωσορίσω. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να νιώσουν υπερήφανοι για την επιλογή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τις σπουδές τους. Δεν είναι τυχαίο ότι το Ίδρυμά μας βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων της χώρας στους επιστημονικούς τομείς που θεραπεύει. Όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, διακρίνεται γιατί, όχι μόνον αποζητά την καινοτομία και εξωστρέφεια, αλλά επιδιώκει την αριστεία και την ποιότητα σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς του και την επιτυγχάνει με τη συνεργασία μεταξύ όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα επόμενα χρόνια θα είναι, ίσως, τα πιο δημιουργικά της ζωής σας και γι’ αυτό όλοι εμείς στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θέλουμε να σας βοηθήσουμε να τα αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο.

Απευθυνόμενος προς όλες και όλους σας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πέρα από τις συνήθεις προετοιμασίες που το Πανεπιστήμιο κάνει κάθε χρόνο για την ομαλή και αποτελεσματική έναρξη των μαθημάτων, είμαστε και φέτος υποχρεωμένοι να λάβουμε υπόψη μας και να προετοιμαζόμαστε σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία, όσο και αν αυτή έχει υποχωρήσει.

Για όσο διάστημα περιμένουμε να καθοριστούν και να δοθούν από τους αρμόδιους φορείς και το Υπουργείο Παιδείας εξειδικευμένες οδηγίες, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα προφύλαξης, καθώς για μας προέχει η υγεία η δική σας, αλλά και του συνόλου του προσωπικού της πανεπιστημιακής κοινότητας. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα των μαθημάτων ρυθμίζεται έτσι, ώστε στις αίθουσες να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Έχουμε φροντίσει σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας ή εργαστήριο να λειτουργεί συσκευή καθαρισμού αέρος, ενώ στις εισόδους του Πανεπιστημίου υπάρχουν θερμόμετρα δαπέδου, ώστε κάθε εισερχόμενος να ελέγχει τη θερμοκρασία του.

Ελπίζουμε όλοι μας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια με την πανδημία σταδιακά θα πάψουν να μας απασχολούν εντελώς· όμως, μέχρι τότε, απευθύνω θερμή παράκληση να τηρείτε όσα από τα μέτρα προστασίας μπορούν να αποτρέψουν μια νέα εξάπλωση του κορωνοϊού. Για παράδειγμα, να φοράτε τις μάσκες σας σε κλειστούς χώρους με μεγάλο αριθμό ατόμων και να φροντίζετε για το συχνό πλύσιμο των χεριών σας. Μην επαναπαύεστε και μην αμελείτε την προσωπική σας υγιεινή. Προστατέψτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Τηρήστε τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης που προβλέπονται, για την ασφάλεια όλων μας και ιδιαίτερα αυτών που είναι περισσότερο ευπαθείς.

Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε ασφαλείς συνθήκες και να επικεντρωθούμε στην ουσία, που δεν είναι άλλη από τη σωστή και πλήρη εκπαίδευσή σας στους επιστημονικούς τομείς που έχετε επιλέξει να σπουδάσετε, μέσα σε ένα γόνιμο ακαδημαϊκό περιβάλλον, που καλλιεργεί ένα πολύπτυχο γνώσεων, έρευνας, δημιουργίας, καινοτομίας, συνεργασίας και εξωστρέφειας.

Σας εύχομαι για ακόμη μια φορά καλή ακαδημαϊκή χρονιά και καλή δύναμη στις σπουδές σας!


Καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης

Πρύτανης

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font