2ο Διεπιστημονικό Συνέδριο ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΙ: Διερευνώντας τις πτυχές της Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι τεχνολογίες αιχμής ως νομοθετική πρόκληση


2ο Διεπιστημονικό Συνέδριο ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΙ: Διερευνώντας τις πτυχές της Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι τεχνολογίες αιχμής ως νομοθετική πρόκληση

2ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΙ:

Διερευνώντας τις πτυχές της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Οι τεχνολογίες αιχμής ως νομοθετική πρόκληση.

24-25 Μαΐου 2024

Αμφιθέατρο Τελετών Νομικής Σχολής ΔΠΘ, Κομοτηνή

 

Το Τμήμα Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συνδιοργανώνουν Συνέδριο με θέμα: ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΙ: Διερευνώντας τις πτυχές της τεχνητής νοημοσύνης - Τεχνολογίες αιχμής και νομοθετικές προκλήσεις, την Παρασκευή 24 Μαΐου και το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στη Νομική Σχολή ΔΠΘ στην Κομοτηνή. Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ των δύο παραπάνω Πανεπιστημιακών Τμημάτων (www.mli.uom.gr).

Το διεπιστημονικό αντικείμενο του συνεδρίου είναι ιδιαίτερα ελκυστικό στις μέρες μας, με ευρύτατη νομοθετική και επιστημονική παραγωγή, λόγω της ευρείας χρήσης της Πληροφορικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ανάγκης σχετικής νομικής ρύθμισης. Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν Καθηγητές Πανεπιστημίου συναφών αντικειμένων, ανώτατοι και ανώτεροι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί, ειδικοί επιστήμονες, μέλη ανεξάρτητων διοικητικών Αρχών και άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες. Ο διεπιστημονικός διάλογος που θα αναπτυχθεί αναμένεται να είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικός και γόνιμος.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την νομική ρύθμιση των νέων τεχνολογιών και των εφαρμογών τους. Έμφαση θα δοθεί στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο των προσωπικών δεδομένων, του ηλεκτρονικού εγκλήματος, της διανοητικής ιδιοκτησίας, καθώς και στις ειδικές εφαρμογές προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών.

Επισυνάπτονται η Αφίσα και το Πρόγραμμα του Συνεδρίου.


Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Καθηγήτρια Ευγενία Αλεξανδροπούλου

Διευθύντρια ΔΠΜΣ «Δίκαιο και Πληροφορική»

Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας

τ. Αντιπρύτανις

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font