Άρχισαν σήμερα οι συνεντεύξεις επιλογής για δύο προγράμματα ηγεσίας που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες


Άρχισαν σήμερα οι συνεντεύξεις επιλογής για δύο προγράμματα ηγεσίας που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες

Θεσσαλονίκη, Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023

Άρχισαν σήμερα Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 οι συνεντεύξεις επιλογής των υποψήφιων μαθητών και μαθητριών για δύο πρωτοποριακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που θα λειτουργήσουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο και που ως στόχο τους έχουν να προάγουν, να αναπτύξουν και να ενδυναμώσουν τις ηγετικές δεξιότητες των νέων παιδιών.

Το πρώτο πρόγραμμα είναι το γνωστό εδώ και μια δεκαετία «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου. Φέτος θα πραγματοποιήσει τον ενδέκατο κύκλο του και όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η επιλογή των υποψηφίων θα είναι αυστηρή, καθώς στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 20 νέοι και νέες Γυμνασίου και Λυκείου από όλη τη Θεσσαλονίκη. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας για τη συνέντευξη επιλογής. Ειδικά φέτος, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας του προγράμματος, θα δοθεί 10% έκπτωση σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο «Leaders of Today» απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και της Στ’ τάξεων του Δημοτικού και πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις τα παιδιά βιώνουν την ηγεσία και εξειδικεύονται στην ομαδική εργασία, την επικοινωνία, την επίλυση συγκρούσεων, την λήψη αποφάσεων, την ομιλία σε κοινό και τη διαχείριση των συναισθημάτων. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με τον όρο της ηγεσίας και να αναπτύξουν τις ηγετικές τους δεξιότητες.  Για το πρόγραμμα αυτό φέτος θα επιλεγούν 10 παιδιά Ε’ και Στ’ Δημοτικού από όλη τη Θεσσαλονίκη, ενώ και εδώ θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Dr. Anthony Montgomery. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συνεργάτες του προγράμματος είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: childrenleaders@uom.edu.gr, είτε τηλεφωνικά στον αριθμό: 6978-200.866. Επίσης, περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα των προγραμμάτων: https://studentsleaders.com/

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font