Διπλό μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με το Πανεπιστήμιο Otgontenger της Μογγολίας


Διπλό μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με το Πανεπιστήμιο Otgontenger της Μογγολίας

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023

Η υπογραφή δύο μνημονίων συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Otgontenger της Μογγολίας, ενός ιδρυματικού και ενός στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, ήταν το επιστέγασμα μιας επιτυχημένης τριήμερης ενημερωτικής επίσκεψης που πραγματοποίησε πολυπληθής μογγολική αντιπροσωπεία στο Ίδρυμα, την προηγούμενη εβδομάδα.

Το πρώτο, ιδρυματικό, μνημόνιο συνεργασίας, υπέγραψε από την πλευρά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο Πρύτανης, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης και από την πλευρά του Πανεπιστημίου Otgontenger η ομόλογός του, καθηγήτρια Enkhzaya Namsraijav. Έχει πενταετή διάρκεια και εστιάζεται, μεταξύ άλλων, στη διοργάνωση ακαδημαϊκών, επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως συνέδρια, ημερίδες, Θερινά Σχολεία, στην οργάνωση πτυχιακών και μη μαθημάτων και διαλέξεων, όπως και στην ανάπτυξη κοινών ερευνητικών έργων.

Το δεύτερο μνημόνιο που υπογράφτηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, αφορά στην κινητικότητα ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού. Τη δεύτερη αυτή συμφωνία υπέγραψε η Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Otgontenger, Zolbayar Jargalsaikhan, με τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Δημήτριο Κυρκιλή.

Η μογγολική αντιπροσωπεία βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, «Εργασιακή μάθηση για το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Μογγολία προς την καλύτερη απασχολησιμότητα των αποφοίτων πανεπιστημίου» (MONGWBL).

Είχε επαφές και παρακολούθησε ενημερωτικές εκδηλώσεις εντός αλλά και εκτός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές και στρατηγικές Μάθησης με Βάση την Εργασία (Work Based Learning) στην Ελλάδα,  έτσι ώστε η σχετική εμπειρία να αξιοποιηθεί και στο σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Μογγολίας.

Την πολυπληθή αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής Δημήτριος Κυρκιλής, ενώ την ενημέρωσή της ανέλαβαν μέλη του διδακτικού προσωπικού και στελέχη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπως επίσης και εξειδικευμένα μέλη φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας από τους κλάδους της Οικονομίας και του Τουρισμού.

 


Επισυνάπτονται φωτογραφίες:

Φ1:  Από αριστερά, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Otgontenger, καθηγήτρια Enkhzaya Namsraijav, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης κατά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου συνεργασίας. Μαζί τους η Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Otgontenger, Zolbayar Jargalsaikhan και ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής Δημήτριος Κυρκιλής, οι οποίοι στη συνέχεια υπέγραψαν τη δεύτερη συμφωνία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Φ2: Την ενημέρωση της αντιπροσωπείας από την Μογγολία ανέλαβαν μέλη του διδακτικού προσωπικού και στελέχη του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπως επίσης και εξειδικευμένα μέλη φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας από τους κλάδους της Οικονομίας και του Τουρισμού

Φ3-9: Η πολυπληθής μογγολική αντιπροσωπεία βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Εργασιακή μάθηση για το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Μογγολία προς την καλύτερη απασχολησιμότητα των αποφοίτων πανεπιστημίου» (MONGWBL)

Φ1

Φ1

Φ2

Φ2

Φ3

Φ3

Φ4

Φ4

Φ5

Φ5

Φ6

Φ6

Φ7

Φ7

Φ8

Φ8

Φ9

Φ9

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font