Διαγωνισμός και έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Ο κόσμος που ζω… ο κόσμος που είμαι» - Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» (iRoDi)


Διαγωνισμός και έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Ο κόσμος που ζω… ο κόσμος που είμαι» - Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» (iRoDi)

Το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» (iRoDi), ως θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ως μονάδα Υποστήριξης της Κοινωνικής Συμπερίληψης μέσω της Τέχνης του Εργαστηρίου Εφαρμογών Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής  Συμπερίληψης Ατόμων με Δυσκολίες Μάθησης και Προσαρμογής (ΕκΚοιΣ), στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών του δράσεων διοργάνωσε διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Ο κόσμος που ζω… ο κόσμος που είμαι».

            Πρέπει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο λόγω των πολλών συμμετοχών από όλη την Ελλάδα όσο και εξαιτίας της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επίσκεψη στην έκθεση από φορείς της Θεσσαλονίκης, φοιτητές και ανεξάρτητους με το πανεπιστήμιο, επισκέπτες.
            Δόθηκαν τα εξής βραβεία:

1ο Βραβείο στον ΚΑΡΑΔΟΥΛΑΜΑ ΑΣΤΕΡΙΟ, ΣΥΔ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

2ο Βραβείο στον ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΕΕΕΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

3ο Βραβείο στην ΜΠΡΕΜΠΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

3ο Βραβείο στην ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΑΝΩ

Η έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης και η απονομή των βραβείων φωτογραφίας έγιναν στις 6 Μαΐου στο πλαίσιο της Ημερίδας με τίτλο «Από την ανεξαρτησία στην αλληλεξάρτηση: μια νέα οπτική», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, η έκθεση έχει πάρει παράταση έως τις 31/8/2023.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της έκθεσης φωτογραφίας (εδώ) με υπότιτλους που εστιάζει στην νοηματική τους απόδοση βάσει της περιγραφής των συμμετεχόντων.

 

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font