Αρχίζει στις 15 Ιουλίου το ετήσιο διεθνές συνέδριο της KDE «Akademy 2023» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Αρχίζει στις 15 Ιουλίου το ετήσιο διεθνές συνέδριο της KDE «Akademy 2023» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023

Αρχίζει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 το «Akademy 2023», το ετήσιο συνέδριο της KDE, μιας από τις μεγαλύτερες κοινότητες Ανοιχτού Λογισμικού, διεθνώς.

Το συνέδριο, που θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, θα παρακολουθήσουν εκατοντάδες μέλη της KDE προερχόμενα από όλο τον κόσμο. Πλήθος από προγραμματιστές, καλλιτέχνες, σχεδιαστές, μεταφραστές, χρήστες, συγγραφείς, χορηγούς και κάθε είδους συμπαραστάτες της KDE, που κατά τη διάρκεια του έτους συνεργάζονται διαδικτυακά, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά.

Θα ανταλλάξουν απόψεις σε θεμελιώδη τεχνολογικά ζητήματα, θα συζητήσουν νέες ιδέες και θα ενισχύσουν την καινοτόμα και δυναμική κουλτούρα του KDE, στο φιλόξενο περιβάλλον του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.

Το «Akademy 2023» θα είναι υβριδική εκδήλωση που θα συνδυάζει διά ζώσης και εξ αποστάσεως συνεδριάσεις. Θα περιλαμβάνει συζητήσεις, εργαστήρια, ομάδες κοινών ενδιαφερόντων, εκπαιδεύσεις και συναντήσεις ανάπτυξης κώδικα.

Στο συνέδριο, που πρόκειται να φιλοξενήσει εκατοντάδες επισκέπτες της παγκόσμιας κοινότητας της KDE με στόχο να συζητήσουν και να σχεδιάσουν το μέλλον της κοινότητας και των τεχνολογιών της, αναμένονται και άλλες διεθνείς συμμετοχές από την ευρύτερη κοινότητα του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα.

Η εναρκτήρια ομιλία του «Akademy 2023» θα πραγματοποιηθεί από τον Αντιπρόεδρο του Libre Space Foundation, Ελευθέριο Κοσμά, με θέμα την ανάπτυξη λύσεων ανοιχτού κώδικα για τη διαστημική βιομηχανία, με σκοπό αυτές να καταστήσουν την εξερεύνηση του διαστήματος πιο προσιτή σε όλους.

Η KDE είναι μια διεθνής ομάδα που συνεργάζεται για την ανάπτυξη και διανομή Ελεύθερου Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές και κινητά. Η κοινότητά της έχει αναπτύξει μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών για επικοινωνία, εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, εστιάζοντας κυρίως στην εξεύρεση καινοτόμων λύσεων σε παλιά και νέα προβλήματα, καθώς και δημιουργώντας μια ζωντανή και ανοιχτή ατμόσφαιρα για πειραματισμό.

Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που είναι και ο οικοδεσπότης του συνεδρίου «Akademy 2023», έχει δυναμική παρουσία στο κομμάτι του λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, στο οποίο επικεντρώνεται ένα μεγάλο μέρος των μαθημάτων και της έρευνας του Τμήματος, κάτι που αναγνωρίζεται έμπρακτα από τη διεθνή κοινότητα της KDE, με την επιλογή του Ιδρύματος για τη φιλοξενία του συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, καθώς και το πρόγραμμα των εργασιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Κοινότητας Ανοιχτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ή την ιστοσελίδα της «Akademy 2023».

 

 

Επισυνάπτεται ομαδική φωτογραφία της περυσινής διοργάνωσης Akademy 2022 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font