Χιλιάδες ερευνητές και ερευνήτριες από όλον τον κόσμο στο 20ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Έρευνα στη Μάθηση και τη Διδασκαλία (EARLI)


Χιλιάδες ερευνητές και ερευνήτριες από όλον τον κόσμο στο 20ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Έρευνα στη Μάθηση και τη Διδασκαλία (EARLI)

Θεσσαλονίκη, Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023

Περισσότεροι από 2.700 ερευνητές και ερευνήτριες από 59 χώρες του κόσμου και από όλες τις επιστήμες που εμπλέκονται στη Διά Βίου Εκπαίδευση, βρέθηκαν από τις 20 έως τις 26 Αυγούστου 2023 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 20ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Έρευνα στη Μάθηση και τη Διδασκαλία (EARLI).

Το Συνέδριο με θέμα «Η Εκπαίδευση ως Ελπίδα σε Αβέβαιους Καιρούς», συνδιοργανώθηκε από την EARLI, το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το «EARLI 2023» αποτέλεσε την μεγαλύτερη  στην ιστορία του φορέα διοργάνωση και μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει η πόλη της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικό του μεγέθους του είναι ότι διεξήχθη σε 5 διαφορετικούς συνεδριακούς χώρους: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., ΚΕ.Δ.Ε.Α. Α.Π.Θ., Παιδαγωγική Σχολή Α.Π.Θ και Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ενώ φιλοξενήθηκαν 2.065 παρουσιάσεις οργανωμένες σε 553 συνεδρίες.

Το Συνέδριο EARLI 2023, με Πρόεδρο την καθηγήτρια Ελευθερία Ν. Γωνίδα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και Αντιπρόεδρο την καθηγήτρια Μαρία Πλατσίδου από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, φιλοξένησε μεταξύ άλλων ομιλίες και συμπόσια, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, εργαστήρια, επιδείξεις ερευνητικών και διδακτικών εργαλείων και μεθόδων.

Οι επιστήμονες από τις 59 χώρες συμμετείχαν στο διεθνές αυτό φόρουμ, για να μοιραστούν τις πλέον πρόσφατες ερευνητικές εξελίξεις στο διαρκώς εξελισσόμενο πεδίο της μάθησης και της διδασκαλίας, να ενισχύσουν τον επιστημονικό διάλογο και  να διαχειριστούν τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όχι μόνον τα μέλη της σχολικής και της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και η ίδια η κοινωνία.

Η διοργάνωση του συνεδρίου EARLI 2023 αποτέλεσε ένα σπουδαίο επιστημονικό γεγονός για τα συνεργαζόμενα ακαδημαϊκά ιδρύματα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς η εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωσή του ενδυναμώνει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα και τη δυναμική τους, ενώ επιπλέον επιβεβαιώνει τη δυνατότητα της Θεσσαλονίκης να διεκδικεί και να φιλοξενεί κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και το επιστημονικό πρόγραμμα υπάρχουν στις ιστοσελίδες του συνεδρίου

https://www.earli.org/events/earli2023 | https://earli2023.gr/

 


Επισυνάπτονται φωτογραφίες από το συνέδριο

Φ01-02: Η τελετή έναρξης του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»

Φ03: Εκτός από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αξιοποιήθηκαν τέσσερις ακόμη συνεδριακοί χώροι για τις ανάγκες του EARLI 2023

Φ04: Η Πρόεδρος του συνεδρίου, Ελευθερία Γωνίδα, καθηγήτρια Τμήματος Ψυχολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Φ05: Η Αντιπρόεδρος του συνεδρίου, Μαρία Πλατσίδου, καθηγήτρια Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Φ01

Φ01

Φ02

Φ02

Φ03

Φ03

Φ04

Φ04

Φ05

Φ05

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font