Εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες στην κεντρική εκδήλωση της «Εβδομάδας Υποδοχής Πρωτοετών»


Εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες στην κεντρική εκδήλωση της «Εβδομάδας Υποδοχής Πρωτοετών»

Θεσσαλονίκη, Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023

Εκατοντάδες νέοι φοιτητές και νέες φοιτήτριες παραβρέθηκαν στην κεντρική εκδήλωση υποδοχής τους στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, η οποία αποτέλεσε την κορύφωση της συμμετοχής τους στο εβδομαδιαίο πλαίσιο ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Η «Εβδομάδα Υποδοχής Πρωτοετών», που διοργανώνεται κάθε φορά στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους με τη συνεργασία των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Συλλόγου Φοιτητών του Ιδρύματος, έχει ως στόχο την εξοικείωση των νεοεισαχθέντων με τις Σχολές και τα Τμήματα, τις εγκαταστάσεις, τις υπηρεσίες και τις παροχές του Πανεπιστημίου, καθώς και με παρουσιάσεις για τις ομάδες που δραστηριοποιούνται, αλλά και δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας του Ιδρύματος.

Την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2023-2024 κήρυξε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, «κρούοντας τον κώδωνα», της παλιάς Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, στο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες και τους συνεχάρη για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε ένα δυναμικό, πρωτοπόρο και εξωστρεφές δημόσιο ΑΕΙ. Τους κάλεσε να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα χρόνια φοίτησής τους και τους προέτρεψε να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρακολουθώντας συστηματικά τα μαθήματά τους, κάνοντας καινούργιες γνωριμίες, λαμβάνοντας μέρος στις ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες όχι μόνον εντός του Πανεπιστημίου αλλά και έξω από αυτό σε συνεργασία με τους φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας με τους οποίους έχει αναπτύξει το Ίδρυμα σχέσεις.

Χαιρετισμό στους νέους συναδέλφους τους απηύθυνε επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Νεφέλη Μήτρου, η οποία περιέγραψε τη ζωή στο Πανεπιστήμιο, τις δυνατότητες που ανοίγονται στους νέους φοιτητές, καθώς και τις πλούσιες δραστηριότητες του Συλλόγου.

Ακολούθησε η βράβευση των πρωτευσάντων που εισήχθησαν στα Τμήματα του Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 από τις Πρυτανικές Αρχές, τους Κοσμήτορες και τους Προέδρους των Τμημάτων, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της Ομάδας Ανοιχτού Λογισμικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα: «Αναπτύσσοντας το αύριο: Η επιτυχημένη πορεία της Ομάδας Ανοιχτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας».


 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την εκδήλωση

Φ01: Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, «κρούει τον κώδωνα» της παλιάς ΑΒΣΘ, κηρύσσοντας την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2023-2024

Φ02: Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, κατά την ομιλία του

Φ03-07: Εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες έλαβαν μέρος στη φετινή κεντρική εκδήλωση της Εβδομάδας Υποδοχής Πρωτοετών, την οποία παρακολούθησαν οι Πρυτανικές Αρχές, μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, Κοσμήτορες, Πρόεδροι Τμημάτων και μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

Φ08: Χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Νεφέλη Μήτρου

Φ09,10: Οι Πρυτανικές Αρχές, οι Κοσμήτορες των Σχολών και οι Πρόεδροι των Τμημάτων επέδωσαν επαίνους και δώρα στους πρωτεύσαντες και τις πρωτεύσασες

Φ11: Η Ομάδα Ανοιχτού Λογισμικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσίασε το θέμα: «Αναπτύσσοντας το αύριο: Η επιτυχημένη πορεία της Ομάδας Ανοιχτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας».

Φ001

Φ001

Φ002

Φ002

Φ003

Φ003

Φ004

Φ004

Φ005

Φ005

Φ006

Φ006

Φ007

Φ007

Φ008

Φ008

Φ009

Φ009

Φ010

Φ010

Φ011

Φ011

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font