Επιχειρηματικές δεξιότητες για εφήβους: Μάθε πώς να πετύχεις... από το σπίτι σου!


Επιχειρηματικές δεξιότητες για εφήβους: Μάθε πώς  να πετύχεις... από το σπίτι σου!

Θεσσαλονίκη, Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023

Έπειτα από 14 απόλυτα επιτυχημένους κύκλους, το «Teen Business School» ένα πρωτοποριακό σχολείο επιχειρηματικότητας για εφήβους, που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, προχωρά στο επόμενό του βήμα, αυτή τη φορά διαδικτυακά.

Συγκεκριμένα, ο 15ος κύκλος του «Teen Business School» θα διεξαχθεί «online» για 18 ώρες, από την Τετάρτη 27 μέχρι και το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023. Σε αυτόν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή νέοι και νέες 14 έως 18 ετών.

Καταξιωμένοι εισηγητές προστίθενται συνεχώς στην ήδη σπουδαία ομάδα και νέα αντικείμενα εντάσσονται στη θεματολογία του «Teen Business School». Αυτή τη φορά, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), με εκπρόσωπό του, θα αναπτύξει στους συμμετέχοντες πώς το πρόγραμμα Erasmus+ μπορεί να υποστηρίξει και να προωθήσει τη μαθησιακή κινητικότητα, αλλά και την ολιγοήμερη πρακτική άσκηση των μαθητών σε εταιρείες του εξωτερικού!

Τα θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας που πραγματεύεται το πρόγραμμα ανοίγουν τους ορίζοντες όσων το παρακολουθήσουν, καθώς οι… μελλοντικοί επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν,

  • θα μάθουν τις έννοιες της καινοτομίας και της δημιουργίας,
  • τρόπους για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας,
  • θα εμβαθύνουν σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού,
  • θα εξοικειωθούν με τις ψηφιακές επιχειρήσεις,
  • θα ακούσουν για την αλληλεπίδραση επιχειρήσεων και περιβάλλοντος,
  • θα εξασφαλίσουν διά βίου mentoring από όλους τους εισηγητές,
  • θα λάβουν πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και
  • πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
  • Πάνω από όλα, όμως, θα περάσουν καλά!

Όπως επισημαίνει ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του σχολείου νεανικής επιχειρηματικότητας «Teen Business School», καθηγητής Γιάννης Νικολαΐδης, «αποφασίσαμε ο 15ος κύκλος να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, καθώς έτσι δίνεται η ευκαιρία, τόσο να συμμετάσχουν περισσότερα παιδιά, όσο και να μπορούμε να δεχθούμε συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Αρκεί να επισημάνουμε ότι στον προηγούμενο, τον 14ο κύκλο, σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, με 61 μαθητές να τον παρακολουθούν διά ζώσης στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας».

Ο ίδιος εξηγεί ότι, «Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών ερμηνεύεται από την θετικότατη ανατροφοδότηση που έχουμε από τους πάνω από 525 αποφοίτους, αλλά και από τους γονείς τους. H ικανοποίηση αυτή αποτυπώθηκε πολύ χαρακτηριστικά και με τα 3 βραβεία που έχουμε λάβει από τη γνωστή πανελλήνια διοργάνωση “Education Leaders Awards”. Μάλιστα, το πιο πρόσφατο βραβείο, αυτό του 2023 με διάκριση “Gold” στην κατηγορία “Διασύνδεση με την Αγορά Εργασίας & Νεανική Επιχειρηματικότητα”, αφορούσε το 3ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διεξήχθη πέρυσι τον Δεκέμβριο για νέους και νέες με οπτική αναπηρία, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την ευαισθησία που έχουμε όλοι οι συντελεστές του προγράμματος στις ίσες ευκαιρίες για όλους. Με ανάλογο κίνητρο, έχουμε συστήσει μια ομάδα  εθελοντών, στην οποία οι συμμετέχοντες του προγράμματος, εάν το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και να συνεισφέρουν σε πλήθος δράσεων».

Το TeenBusinessSchool θα υλοποιηθεί και πάλι με την υποστήριξη πολλών, γνωστών εταιρειών όπως η EmployEdu Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, οι Εκδόσεις Κριτική, το ErgonBlog, το Kinesiotherapy, η OECON Business and Development Consultants, αλλά και υπό την αιγίδα

  • της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ),
  • της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ),
  • του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ),
  • του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ),
  • του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) και
  • του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.teenbusinessschool.gr  ή να επικοινωνούν με το τηλ. 2310-891.227 ή τη διεύθυνση: teenbusinessschool@uom.edu.gr

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font