Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής: Πρόγραμμα SeedsfortheFuture της HUAWEI


HuaweiLogo             Seeds for the Future

Ο Όμιλος Huawei Technologies (www.huawei.com), στο πλαίσιο των διεθνών εκδηλώσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί ετησίως, διοργανώνει το πρόγραμμα 

SeedsfortheFuture.  

Συγκεκριμένα, διοργανώνει εκπαιδευτική αποστολή φοιτητών (προ-πτυχιακών και μεταπτυχιακών) στην Κίνα και ειδικότερα στο Πεκίνο και στην Shenzhen, όπου και εδρεύουν οι κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου. 

Το πρόγραμμα SeedsfortheFuture δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές/τριες με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες, σε ένα διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά και παράλληλα να βιώσουν τον Κινέζικο πολιτισμό.
Η φετινή αποστολή, την οποία θα συνοδεύσει στέλεχος της Huawei Ελλάδος,
θα απαρτίζεται από 10 φοιτητές/τριες διαφορετικών Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες από την 15η  έως και την  30η  Νοεμβρίου 2019. Ας σημειωθεί επίσης πως τα έξοδα του ταξιδιού - εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διατροφή, διαμονή, αεροπορικά εισιτήρια, εκδρομές - θα καλυφθούν από την Huawei. 

Με δεδομένο ότι ο Όμιλος Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT), το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν οι φοιτητές/τριες, στο οποίο και θα εξεταστούν, θα περιλαμβάνει μαθήματα όπως:

  • Network supporting of mobile Internet
  • 3G, 4G Network Voice Service Experience
  • Intelligent Network Application & Development Trend
  • Internet/IPTV/VOIP/Video Call  Experience
  • Cloud/pipe/device overview
  • Visits to Huawei’s Exhibition Halls and Huawei’s product introduction 

Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι προτεινόμενοι σπουδαστές είναι τα ακόλουθα:

  • Να διαθέτουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, και να βρίσκονται ανάμεσα στο 50% των καλύτερων φοιτητών του έτους τους
  • Να σπουδάζουν ή/και να ενδιαφέρονται για τον τομέα “Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών” (ICT).
  • Να μιλούν και να γράφουν πολύ καλά την αγγλική γλώσσα
  • Να είναι κάτω των 30 ετών
  • Να διαθέτουν συστατική επιστολή από καθηγητή τους
  • Να είναι ειλικρινείς, πολύ πειθαρχημένοι, και να έχουν όρεξη για περαιτέρω γνώση 

Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής θα συγκεντρώνει μέχρι την Παρασκευή 22/3/2019 ηλεκτρονικά αιτήματα ενδιαφερομένων φοιτητών που συγκεντρώνουν μέσο όρο βαθμολογίας από 9 και άνω. Τα ηλεκτρονικά αιτήματα θα αποστέλλονται στο daisecr@uom.gr και θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα παρακάτω στοιχεία:

ΟΝΟΜΑ    ΕΠΩΝΥΜΟ    ΗΛΙΚΙΑ    ΕΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ   

Το Τμήμα, θα επιλέξει φοιτητές με την υψηλότερη επίδοση και θα αποστείλει στον Όμιλο Huawei Technologies εγγράφως, έως την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, τα σχετικά στοιχεία (Όνομα, Επίθετο, ηλικία, έτος φοίτησης και στοιχεία επικοινωνίας).

Με την ολοκλήρωση των προτεινόμενων φοιτητών/τριών από όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τα οποία έχει προσεγγίσει ο Όμιλος, θα προβεί σε προσωπική επικοινωνία και συνέντευξη όλων των φοιτητών/τριών προκειμένου να καταρτιστεί η τελική λίστα της αποστολής.

 

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font