ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΟΕ


ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ  2019-20

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 

Καλούνται οι επιτυχόντες /-ούσες με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019 που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο https://eregister.it.minedu.gov.gr του ΥΠ.Π.Ε.Θ.,  να προσέλθουν οι ίδιοι/-ες (ή οι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποί τους) στη Γραμματεία του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας και την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο Τμήμα.

 

Οι εγγραφές θα διενεργούνται τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

 

· ΔΕΥΤΕΡΑ  30/9/2019, ώρες 8:00-12:00. Επιτυχόντες/-ούσες με επώνυμο που αρχίζει από «Α» έως και «ΚΑ»

· ΤΡΙΤΗ 1/10/2019, ώρες 8:00-12:00. Επιτυχόντες/-ούσες με επώνυμο που αρχίζει από «ΚΕ» έως και «ΠΑ»

· ΤΕΤΑΡΤΗ 2/10/2019, ώρες 8:00-12:00. Επιτυχόντες/-ούσες με επώνυμο που αρχίζει από «ΠΕ» έως και «Ω»

 

Κατ’ εξαίρεση, όσοι/-ες  δεν προσέλθουν στην ανωτέρω προθεσμία, μπορούν να προσέλθουν την Πέμπτη και Παρασκευή 3-4/10/2019, ώρες 8:00-14:00. Για λόγους εξαιρετικής ανάγκης, όπως παρατεταμένη θεομηνία, σοβαρή ασθένεια, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό, η προθεσμία ορίζεται στις 18/10/2019.

 

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής των επιτυχόντων και ηλεκτρονικά εγγραφέντων στην εφαρμογή του ΥΠ.Π.Ε.Θ., οι επιτυχόντες/-ούσες (ή οι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποί τους), προσερχόμενοι στη Γραμματεία, θα πρέπει να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης και να καταθέτουν:

 

  1. την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής,  υπογεγραμμένη, που φέρει, μετά την υποβολή της, αριθμό πρωτοκόλλου,

(Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, η ως άνω αίτηση θα πρέπει επιπλέον να φέρει το γνήσιο της υπογραφής.)

  1. απλή ευκρινή φωτοτυπία  (και τις δυο όψεις) του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου,
  2. τον  αριθμό  ΑΜΚΑ ( σε περίπτωση λάθους στην ηλεκτρονική εγγραφή)
  3. τον αριθμό Μητρώου Αρρένων για τους  άρρενες φοιτητές (για τα πιστοποιητικά στρατολογίας)
  4. δύο φωτογραφίες (τύπου ταυτότητας).

 

Εναλλακτικά, οι επιτυχόντες/-ουσες, δύνανται να καταθέτουν από
23-4/10/2019 τα απαιτούμενα για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους δικαιολογητικά ταχυδρομικά στη διεύθυνση :  

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Εγνατία 156 – 543 36 Θεσσαλονίκη


Σημ.: Εφιστούμε την προσοχή των επιτυχόντων/ουσών των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2019 στην υποχρεωτική συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σε περίπτωση κατά την οποία ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική εγγραφή και δεν συμπληρώθηκε το ως άνω Δελτίο, οι επιτυχόντες/ούσες δύνανται να επανεισέλθουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή και να το συμπληρώσουν.

 

Μετά τον έλεγχο των στοιχείων και την οριστικοποίηση της  εγγραφής θα ακολουθήσει ανακοίνωση με την οποία, οι φοιτητές θα καλούνται να παραλάβουν είτε αυτοπροσώπως είτε στο e-mail τους:

v      το όνομα χρήστη και

v     τον κωδικό πρόσβασης για τις Ηλεκτρονικές Ακαδημαϊκές Υπηρεσίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Στην σωστή καταχώρηση του e-mail σας, στην αίτηση προεγγραφής, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η αποστολή των παραπάνω στοιχείων από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΠΑ.ΜΑΚ.

 

Ειδικά για εκείνους/-ες που παράλληλα με την αίτηση εγγραφής τους υπέβαλαν και αίτηση διαγραφής τους από άλλο Τμήμα ή Σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ, η εγγραφή στο Τμήμα Ο.Ε. θα ολοκληρωθεί όταν :

 

  1. αποσταλεί από το Τμήμα ή τη Σχολή αρχικής εγγραφής η βεβαίωση διαγραφής, ή
  2. προσκομισθεί από τον/την ίδιο/-α τον/την  ενδιαφερόμενο/-η.

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται επίσης ότι οι εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής (18 έως 27/09/2019) να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Τμήματος / Σχολής επιτυχίας τους  τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή  Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής  τότε πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ’ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω Νομών. 

 

 

Γραμματεία  Ο.Ε.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font