Η παραπληροφόρηση ως απειλή κατά της Δημοκρατίας το θέμα του φετινού «American Studies Seminar Program»


Η παραπληροφόρηση ως απειλή κατά της Δημοκρατίας το θέμα του φετινού «American Studies Seminar Program»

Θεσσαλονίκη, Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019

Επιφανείς Αμερικανοί επιστήμονες, μαζί με αξιόλογους Έλληνες συναδέλφους τους και άλλους ειδικούς, θα είναι ομιλητές στο φετινό «American Studies Seminar Program» που συνδιοργανώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μαζί με το Ίδρυμα Φούλμπραϊτ και το Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Οι απειλές σε βάρος της Δημοκρατίας από τη διασπορά παραπληροφόρησης: Οι επιπτώσεις στις Διεθνείς Σχέσεις, την Πολιτική και την Κοινή Γνώμη» («The Threats to Democracy from the Spreading of Disinformation: The Impact on International Affairs, Politics and Public Opinion»).

Στην εκδήλωση, η οποία θα διεξαχθεί στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 5, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5:30 το απόγευμα, κύριοι ομιλητές θα είναι ο καθηγητής StephanieEdgerly, Associate Professor and Media Expert, Northwestern University και ο καθηγητής RussellFrank, Fulbright Visiting Scholar, Associate Professor, Department of Journalism, Belisario College of Communications, Pennsylvania State University. Τον ακαδημαϊκό συντονισμό της έχει ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Θεοδόσης Καρβουναράκης.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο, όλες οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν στα αγγλικά, θα είναι δωρεάν. Απαιτείται, όμως, εγγραφή μέχρι την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

https://forms.gle/mHyst7xRtMcSRyPL9  και diolatzik@state.gov

 

            Στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης, στο τέλος της εκδήλωσης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ.: 2310-376.300 εσωτ. 3113.

Λήψη Αρχείων / Downloads