Προχωρά η εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Σουλαϊμανί στο Κουρδιστάν του Ιράκ


Προχωρά η εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Σουλαϊμανί στο Κουρδιστάν του Ιράκ

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με το Πανεπιστήμιο Σουλαϊμανί, στο Κουρδιστάν του Ιράκ, πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2023 διεπιστημονική ημερίδα με θέμα «Greece and Iraqi Kurdistan: Common challenges and solutions».

Η ημερίδα διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Σουλαϊμανί και από την πλευρά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  συμμετείχαν ο  Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης και η Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών καθηγήτρια Φωτεινή Τσιμπιρίδου.

Επίσης, από ελληνικής πλευράς στην εκδήλωση συμμετείχαν ο επίκουρος καθηγητής Λάμπρος Μπαλτσιώτης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Λεωνίδας Εμπειρίκος από το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών και ο Μουράτ Ισσί, δρ. του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στο περιθώριο της διεπιστημονικής ημερίδας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντιπροσωπίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Σουλαϊμανί, καθηγητή Kosar Muhammad Ali, κατά την οποία υπογραμμίστηκε η βούληση για την περαιτέρω διεύρυνση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο ΑΕΙ.

Φωτογραφίες από την ημερίδα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Σουλαϊμανί: https://univsul.edu.iq/en/news/2617/34-u-u

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font