Βράβευση Πανεπιστημίου Μακεδονίας από τον Σύλλογο «Αγάπη Βασιλικής Κόμνου»


Βράβευση Πανεπιστημίου Μακεδονίας από τον Σύλλογο «Αγάπη Βασιλικής Κόμνου»

Ο Σύλλογος «Αγάπη Βασιλικής Κόμνου» διοργάνωσε την «1η Φιλανθρωπική Μουσικοχορευτική Εκδήλωση ΑΓΑΠΗΣ» με τίτλο «Καρδιά Εν Ρυθμώ», το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 7.30 το απόγευμα στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Ο Σύλλογος έχει φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα (δεν είναι ΜΚΟ). Στόχος του είναι η Ενημέρωση, η Ευαισθητοποίηση και η Εκπαίδευση των πολιτών κάθε ηλικίας στην ΚΑΡδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) μετά από καρδιακή ανακοπή, όπως και η ΔΩΡΕΑ απινιδωτών σε σχολικές μονάδες φορείς και αθλητικούς συλλόγους. Δημιουργήθηκε στη μνήμη της Βασιλικής Κόμνου, μαθήτριας και αθλήτριας του ποδοσφαίρου η οποία κατέρρευσε στο γήπεδο κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και μετά από 3 χρόνια περίπου μεγάλης ταλαιπωρίας, σε ηλικία μόλις 15 ετών, ταξίδεψε για την γειτονιά των αγγέλων.

Στη φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Κοινωνικής Παιδιατρικής Β. Ελλάδος, τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των Παιδιατρικών Κλινικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης καθώς και για την αγορά απινιδωτών σε σχολεία, φορείς και αθλητικούς συλλόγους.

Την εκδήλωση παρουσίασαν με μεγάλη τους χαρά οι αγαπημένοι φίλοι και συμπαραστάτες του συλλόγου: Κώστας Μάντζιος και Ειρήνη – Μαρία Παπαδάκη. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα μουσικοί, χορευτές και ακροβάτες, μεταξύ των οποίων, και η συμπεριληπτική ομάδα χορού RoDance (ομάδα χορού ανάπηρων και μη ανάπηρων ατόμων) του Διεθνούς Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με υπεύθυνη την κα Αλεξάνδρα Λαϊλόγλου.

Οι υπόλοιπες μουσικο-χορευτικές ομάδες ήταν: Thessaloniki Youth Band, ModartS Performing Arts Centre, Dance and the mind, ΑΣ ΑΡΜΟΝΙΑ, Εν Χορώ, Όμιλος PDG GYMNASTICS, ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και ΑΣ ΑΤΛΑΣ καθώς και το Χορωδιακό Εργαστήρι της Καρδίας.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την στήριξη και την προσφορά του στο έργο του Συλλόγου διοργανώνοντας το 2022 Χριστουγεννιάτικο Bazaar.

Το βραβείο παρέλαβε από την Πρόεδρο του Συλλόγου «Αγάπη Βασιλικής Κόμνου» κα Ελένη Τσώνου, ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολόγος Δεργιαδές.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font