Πανευρωπαϊκό Συνέδριο με τίτλο «Συναντώντας τη Διαφορετικότητα: Η γυναίκα στη Σύγχρονη Επιχείρηση»


Πανευρωπαϊκό Συνέδριο με τίτλο «Συναντώντας τη Διαφορετικότητα: Η γυναίκα στη Σύγχρονη Επιχείρηση»

Πανευρωπαϊκό συνέδριο με τίτλο «Συναντώντας τη Διαφορετικότητα: Η γυναίκα στη Σύγχρονη Επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης και εκτελούσα χρέη προϊσταμένης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Σοφία Παναγιωτίδου,  μίλησε για το θέμα της κατάλληλης προετοιμασίας των νέων γυναικών, ώστε να γνωρίζουν την προσωπικότητά τους, τα ενδιαφέροντα, τις δεξιότητες και τις αξίες τους, κατά την διάρκεια της αναζήτησης εργασίας. Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, χαιρέτισε και ο Αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου.

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου DiversEurope, το οποίο στην Ελλάδα υλοποιείται από το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) και στοχεύει στην προώθηση της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης στον εργασιακό χώρο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Diversity Charters της Ελλάδας, της Κύπρου, της Λιθουανίας και της Ιρλανδίας με σκοπό την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, ώστε να εξασφαλίσουν ίσες ευκαιρίες για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την αναπηρία, την εθνικότητα, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη γλώσσα ή τις πεποιθήσεις τους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στόχο είχε την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στις σύγχρονες επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής χρήσιμων πληροφοριών αναφορικά με σύγχρονα θέματα του επιχειρηματικού κόσμου σε θέματα τεχνογνωσίας καθώς και την καλύτερη πρόσβασή τους σε νέους πόρους χρηματοδότησης.

 

[Αναλυτικό ρεπορτάζ για την εκδήλωση στο δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font