Οι Πρυτανικές Αρχές στις Εκδηλώσεις Μνήμης για την 109η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους


Οι Πρυτανικές Αρχές στις Εκδηλώσεις Μνήμης για την 109η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους

Την Κυριακή 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ» η Κεντρική Εκδήλωση για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.

Στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, η οποία οργανώθηκε από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιστορικός και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κ. Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα με τίτλο: «Η Γενοκτονία των Αρμενίων. Η σημασία της ιστορικής μνήμης σήμερα και το συνεχιζόμενο έγκλημα».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, ο Πρόξενος ε.τ. της Δημοκρατίας της Αρμενίας στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με μουσική παρέμβαση από τη Νέα Ευρωπαϊκή Χορωδία "ΑΓΑΠΗ" Περαίας και τη Νεανική Χορωδία Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Πυλαίας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε σιωπηρή πορεία προς το Γ΄ Σ. Στρατού, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο. Η εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης ολοκληρώθηκε με τον αρμενικό και τον ελληνικό Εθνικό Ύμνο.

Την εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπρύτανης Οικονομικών Υποθέσεων και Υποδομών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Ταμπακούδης και κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font