Οι «Ευνεάνιδες» και φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης θα ψάλουν τον Ακάθιστο Ύμνο στον Άγιο Θεράποντα


Οι «Ευνεάνιδες» και φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης θα ψάλουν τον Ακάθιστο Ύμνο στον Άγιο Θεράποντα

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη, 7 Απριλίου 2022

Μια ξεχωριστή εκτέλεση της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου θα παρακολουθήσουν οι πιστοί στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα της Κάτω Τούμπας, αύριο, τελευταία Παρασκευή των Χαιρετισμών.

Την ιδιαίτερη νότα θα δώσουν τόσο το  γυναίκειο Βυζαντινό (φωνητικό) σύνολο «Ευνεάνιδες», του Εργαστηρίου Ποιητικής, όσο και οι φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική» του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές θα ερμηνεύσουν τον κανόνα και τα ψαλλόμενα στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στις 7 το απόγευμα στον Άγιο Θεράποντα, προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης,  π. Ιάκωβου Αθανασίου, προϊσταμένου του Ιερού Ναού, και υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του πρωτοψάλτη δρ. Γεωργίου Πατρώνα, μέλους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου θα συμμετέχουν στο Δεξιό Αναλόγιο Ερμηνευτής-Πρωτοψάλτης ο Γεώργιος Πατρώνας, Λαμπαδάριος ο Δημήτριος Παναγιώτου, Χορός Ψαλτών του Ιερού Ναού και οι φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», ενώ στο αριστερό το Γυναικείο Φωνητικό Βυζαντινό σύνολο «Ευνεάνιδες» και οι φοιτήτριες του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική».

Στον Ιερό Ναό θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font