Οι Πρυτανικές Αρχές στις Εκδηλώσεις Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού


Οι Πρυτανικές Αρχές στις Εκδηλώσεις Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού [άρθρο 4 παράγραφος 1 του Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α/08-04-1999)].

Στο παραπάνω πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 σε ολόκληρη τη διοικητική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης (Γ΄ Σώμα Στρατού).

Ώρα 11:30: Ομιλία της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Παρασκευής Πατουλίδου, στο χώρο του Ελληνικού Μνημείου στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (Ζέιτενλικ, επί της οδού Λαγκαδά) και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων.

Τις εκδηλώσεις Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού τίμησε με την παρουσία της η Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγήτρια Ευγενία Αλεξανδροπούλου, ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font