Πρακτική Άσκηση ως Μάθημα Επιλογής
H εκπόνηση Πρακτικής Άσκησης αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας του Τμήματος, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας. Πραγματοποιείται με χρηματοδότηση είτε μέσω του Π.Δ.Ε. με συγχρηματοδότηση Ευρωπαϊκού Ταμείου στο πλαίσιο του εκάστοτε Επιχειρησιακού Προγράμματος (Επιδοτούμενο Πρόγραμμα), είτε μέσω του Προγράμματος των Δωρεών Συνεργαζόμενων Φορέων.
Η Πρακτική Άσκηση εντάσσεται στο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος, με τη μορφή μαθήματος επιλογής που προσφέρεται είτε στο Ζ’ είτε στο Η’ εξάμηνο. Η αξιολόγηση της Πρακτικής Άσκησης γίνεται με τον χαρακτηρισμό “επιτυχώς/ανεπιτυχώς” χωρίς να αναγράφεται βαθμολογία.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της Πρακτικής Άσκησης αποτιμάται σε πιστωτικές μονάδες ECTS, οι οποίες είτε προσμετρώνται στο σύνολο των πιστωτικών μονάδων ECTS που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου είτε απλά αναγράφονται στο Παράρτημα Διπλώματος χωρίς να συμμετέχουν στη λήψη πτυχίου, ανάλογα με την απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος για το πρόγραμμα σπουδών ή/καιι τον κανονισμό σπουδών του Τμήματος ως κάτωθι
Α) Το μάθημα επιλογής δεν προσμετράται για την κτήση πτυχίου και τα ECTS είναι επιπλέον για τα εξής Τμήματα:
- Οικονομικών Επιστημών (ΟΕ)
- Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ)
- Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής (ΛΧ)
- Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών (ΒΣΑΣ)
- Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης (ΜΕΤ)
Β) Το μάθημα επιλογής και τα ECTS προσμετρώνται για την κτήση πτυχίου, οπότε οι φοιτητές θα πρέπει να οφείλουν ένα μάθημα επιλογής του χειμερινού ή του εαρινού εξαμήνου ώστε να δηλωθεί η πρακτική άσκηση για τα εξής τμήματα:
1) Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ). Προσοχή: Για τους φοιτητές/τριες του ΔΕΣ 5ου έτους και άνω που επιθυμούν να κάνουν Πρακτική Άσκηση στο χειμερινό εξάμηνο θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε οφειλόμενο μάθημα του Ζ’ εξαμήνου, το οποίο θα αλλάξουν με την Πρακτική Άσκηση που θα πραγματοποιήσουν. Σε περίπτωση που η Πρακτική Άσκηση πραγματοποιηθεί κατά το εαρινό εξάμηνο θα πρέπει να έχουν οφειλόμενο μάθημα του Η’ εξαμήνου, το οποίο θα πρέπει να αλλάξουν με την Πρακτική Άσκηση.
2) Εφαρμοσμένης Πληροφορικής (ΕΠ)





