Νέοι υποψήφιοι διδάκτορες


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

Παρακάτω αναφέρονται ορισμένα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν μετά την εγγραφή τους οι νέοι φοιτητές και τους δίνουν τις πρώτες απαντήσεις σε τυχόν απορίες, ενημερώνοντάς τους για τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου και τις δυνατότητες που τους προσφέρονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Αριθμός Μητρώου

Κατά την εγγραφή τους όλοι οι υποψήφιοι διδάκτορες αποκτούν ένα μοναδικό «αριθμό μητρώου» που τους συνοδεύει μέχρι την αποφοίτησή τους.

Ηλεκτρονικός λογαριασμός

Συγχρόνως, αποκτούν και όνομα χρήστη (username) της επιλογής τους και κωδικό πρόσβασης (password) για χρήση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Τα στοιχεία σύνδεσης του ηλεκτρονικού λογαριασμού κοινοποιούνται στους φοιτητές λίγο μετά την εγγραφή τους και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν σχέση με τη φοιτητική τους ιδιότητα (Student’s Web, Βιβλιοθήκη, eClass/CoMPUs, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, Εύδοξος, Eduroam κ.ά). Κάθε φοιτητής, για την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού του λογαριασμού, θα πρέπει αρχικά, και μόνο για μία φορά, να συνδεθεί στο https://uregister.uom.gr, Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα δηλώνει το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο ή το e‑mail που δήλωσε κατά την ηλεκτρονική εγγραφή του στην εφαρμογή του ΥΠΠΑΙΘ, ή στη Γραμματεία του Τμήματος. Κατά τη δημιουργία του ηλεκτρονικού λογαριασμού στο https://uregister.uom.gr, ζητείται από τον φοιτητή να επιλέξει δικό του κωδικό πρόσβασης (password).  Αν ξεχαστεί αυτός ο κωδικός, μπορεί να ανακτηθεί από τον ίδιο το φοιτητή χρησιμοποιώντας την υπηρεσία  https://mypassword.uom.gr.

Για την ταυτοποίηση στις κάτωθι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ο φοιτητής θα πρέπει να εισέρχεται σ’ αυτές με το όνομα χρήστη (username(είναι ο ίδιος για όλες τις εφαρμογές) και τον κωδικό πρόσβασης (passwordπου δήλωσε στο https://uregister.uom.gr.

 

Ειδικά το πανεπιστημιακό e-mail, έχει δημιουργηθεί από το ΚΗΥΔ, χωρίς να απαιτείται να προβεί ο φοιτητής σε ενέργειες δημιουργίας του. Απλά συνδέεται στις διευθύνσεις http://mail.uom.edu.gr ή http://www.gmail.com με τα στοιχεία εισόδου που του στάλθηκαν από τη Γραμματεία. Εάν κάποιος επιθυμεί να αλλάξει το PASSWORD του e-mail, θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες του Gmail.

 

Ενημέρωση για θέματα σπουδών

Ακαδημαϊκή ταυτότητα

Αρμόδια Υπηρεσία για την ακαδημαϊκή ταυτότητα είναι η Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας (ηλεκτρονική υπηρεσία του ΥΠΠΑΙΘ.) Στο  http://academicid.minedu.gov.gr/ υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που αφορούν στην απόκτηση ακαδημαϊκής ταυτότητας. Εισέρχεστε με το όνομα χρήστη (username) σας. Ο κωδικός πρόσβασης (password) είναι αυτός που δηλώσατε στο https://uregister.uom.gr/. Σε περίπτωση απώλειάς της, υποβάλλετε στη Γραμματεία υπεύθυνη δήλωση για την  απώλεια, και  ξεκινά  η  διαδικασία επανέκδοσής της.

 

Πρόγραμμα διδασκαλίας (εβδομαδιαίο)

Μπορείτε να ενημερώνεστε για το τρέχον πρόγραμμα διδασκαλίας από τον σύνδεσμο Προπτυχιακές Σπουδές -> Φοιτητικά Θέματα ->  Πρόγραμμα Διδασκαλίας

 

Πρόγραμμα εξετάσεων

Μπορείτε να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα εξετάσεων της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου από τον σύνδεσμο Προπτυχιακές Σπουδές -> Φοιτητικά Θέματα ->  Πρόγραμμα Εξετάσεων

 

Έντυπα-Διαδικασίες

Έντυπα που ενδιαφέρουν τους υποψήφιους διδάκτορες βρίσκονται στην ενότητα Διδακτορικές Σπουδές -> Διδακτορική Έρευνα

 

Σχετικά με την Ερευνητική Πολιτική του ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Αναζητήστε το σχετικό πληροφοριακό υλικό της Ερευνητικής Πολιτικής στον ιστότοπο του Ε.Λ.Κ.Ε. 

  

Επικοινωνία

Για να υποβάλετε ερωτήματα που αφορούν στη φοιτητική σας ιδιότητα, συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα Επικοινωνία

  • Με email στο  daisecr@uom.edu.gr.
  • Τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 2310.891217 και 2310.891323
  • Για την επιτόπια επίσκεψή σας στη Γραμματεία προτιμάτε Δευ – Τετ – Παρ, 11:30-13:00.

 

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font