Συνεργασίες / Συμφωνίες


CREABALK ΔΙΚΤΥΟ (2019)

http://cbg-lab.uom.gr/en/creabalk/

Μνημόνιο συνεργασίας, CREABALK ΔΙΚΤΥΟ (2019), μεταξύ του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας – Εργαστήριο Μελέτης του πολιτιστμού των Συνόρων και του κοινωνικού Φύλου (cbg-lab.uom.gr) TELEMME –Temps, Espaces, Langages, Europe méridionale Méditerranée, CNRS (https://telemme.mmsh.univ-aix.fr/), Πανεπιστήμιο Aix-Marseille και EVS – Environnement, Ville, Société, CNRS (https://www.msh-lse.fr/laboratoires/evs), Πανεπιστήμιο Lumière-Lyon2.

To CREABALK ΔΙΚΤΥΟ (2019) προσβλέπει στη δημιουργία ενός καινοτόμου πεδίου για έρευνα και δημιουργία, πειραματισμό, εκπαίδευση και διδασκαλία στις κοινωνικές επιστήμες ανάμεσα σε 3 ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς εταίρους (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο, Aix-Marseille και CNRS, Πανεπιστήμιο Lumière-Lyon2, και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης). Σκοπός του είναι η προώθηση συνεργασιών και δράσεων ακαδημαϊκού και δημιουργικού-καλλιτεχνικού χαρακτήρα στην ευρύτερη περιφέρεια της Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.  Προτάσσεται η έννοια της ‘πόλης-εργαστήριο’ προκειμένου να προωθηθούν σχέσεις και καινοτόμες πρακτικές μεταξύ έρευνας, δημιουργίας, διδασκαλίας, κατάρτισης  και πολιτιστικής δραστηριότητας. 

Ιστοσελίδα: http://cbg-lab.uom.gr/en/creabalk/   


"Ελλάδα και Βαλκάνια"

Συνεργασία  με το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία της Βουλής των Ελλήνων 


Από το 2015 κ.ε. το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών διοργανώνει από κοινού με το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία της Βουλής των Ελλήνων  επιστημονική διημερίδα στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο της Καστοριάς με θέμα «Ελλάδα και Βαλκάνια». Συμμετέχουν έλληνες και ξένοι επιστήμονες (κυρίως ιστορικοί) καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές.  

  Μνημόνια Συνεργασίας μέσω της Σχολής ΟΠΣ

  Η Σχολή Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών όπου ανήκει το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με Πανεπιστήμιο και Ινστιτούτα του εξωτερικού. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

  Wheelchair Blue
  Accessibility Tools
  Fonts PlusIncrease Text
  Fonts MinusDecrease Text
  ContrastHigh Contrast
  GrayscaleGrayscale
  Readable FontReadable Font