Δηλώσεις Μαθημάτων


Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020

Δηλώσεις μαθημάτων

 • Χειμερινό εξάμηνο: Από Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 έως και Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019
 • Εαρινό εξάμηνο: Από Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 έως και Κυριακή 8 Μαρτίου 2020.

Επισήμανση: Οι φοιτητές υποχρεούνται να δηλώνουν στην αρχή κάθε εξαμήνου και στις ημερομηνίες που ορίζονται από την Κοσμητεία της Σχολής τα μαθήματα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν. Οι δηλώσεις μαθημάτων γίνονται ηλεκτρονικά. Αν κάποιος φοιτητής δεν προβεί σε δήλωση μαθημάτων για κάποιο εξάμηνο, αυτός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις των μαθημάτων αυτού εξαμήνου. Επομένως, οι πρωτοετείς φοιτητές, πέρα από την εγγραφή τους στο Τμήμα εισαγωγής τους, θα πρέπει να δηλώσουν μέσα στις καθορισμένες ημερομηνίες και τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου.

  ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019-20

   

  ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

  ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019-20

   

  Με απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, ανακοινώνονται στους φοιτητές της Σχολής, τα ακόλουθα:

   

  Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής ορίστηκαν οι παρακάτω προθεσμίες για τις δηλώσεις μαθημάτων εαρινού εξαμήνου του ακαδ. έτους 2019-20:

   

  Εαρινό εξάμηνο: από 24/2/2020 έως 8/3/2020

   

  Μετά τις 08/03/2020 ουδεμία δήλωση θα γίνει δεκτή.

   

   ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019-20

   ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

   ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

    

   ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

   ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

   έως και την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

    

   Α’ Κύκλος Σπουδών

   Οι φοιτητές του Β΄ εξαμήνου θα πρέπει να δηλώσουν όλα τα Υποχρεωτικά του Β΄ εξαμήνου σύνολο 4 μαθήματα + 1 μάθημα Επιλογής (Γ Ομάδα) + την Ξένη Γλώσσα.

   Οι φοιτητές του Δ΄ εξαμήνου θα πρέπει να δηλώσουν όλα τα Υποχρεωτικά του Δ΄ εξαμήνου σύνολο 4 μαθήματα + την Ξένη Γλώσσα.

   ΠΡΟΣΟΧΗ! Δηλώνετε και τα οφειλόμενα μαθήματα του προηγούμενου εαρινού εξαμήνου (Β΄), στα οποία επιθυμείτε να εξεταστείτε κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου 2020, αντίστοιχα.

    

   Β’ Κύκλος Σπουδών

   Οι φοιτητές του ΣΤ’ εξαμήνου θα πρέπει να δηλώσουν 5 μαθήματα επιλογής (από τις ομάδες Α, Β ή Γ).

   ΠΡΟΣΟΧΗ! δηλώνετε και τα οφειλόμενα μαθήματα προηγούμενων εαρινών εξαμήνων  (Β΄+ Δ΄), στα οποία επιθυμείτε να εξεταστείτε κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου 2020, αντίστοιχα.

    

   Οι φοιτητές Η΄ εξαμήνου θα πρέπει να δηλώσουν 5 μαθήματα επιλογής (από τις ομάδες Α, Β ή Γ).

   ΠΡΟΣΟΧΗ! δηλώνετε και τα οφειλόμενα μαθήματα προηγούμενων χειμερινών εξαμήνων (Β΄+ Δ’ + ΣΤ΄), στα οποία επιθυμείτε να εξεταστείτε κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου 2020, αντίστοιχα.

    

   Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, ο Β΄ Κύκλος Σπουδών (Εξάμηνα Ε’ – Η’) περιλαμβάνει 20 μαθήματα από τις ομάδες Α, Β και Γ, ισχύουν, δε, οι εξής περιορισμοί :

   1. Στο σύνολο των 20 μαθημάτων, τουλάχιστον 6 πρέπει να είναι από την ομάδα Α’.
   2. Στο σύνολο των 20 μαθημάτων, το πολύ 2 μπορεί να είναι από την ομάδα Γ’.

    

   ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ "Αποστολή" ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ.  ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΕΛΕΓΞΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΗΣ

    

   Φοιτητές επί πτυχίω

   Οι φοιτητές επί πτυχίω θα πρέπει να δηλώσουν τα οφειλόμενα μαθήματα εαρινών εξαμήνων στα οποία επιθυμούν να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου 2020, αντίστοιχα.

   Οι επί πτυχίω φοιτητές που οφείλουν μόνο μαθήματα χειμερινών εξαμήνων (ή δεν επιθυμούν να εξεταστούν αυτό το εξάμηνο) θα πρέπει να στείλουν κενή τη δήλωση, απλά για να γίνει η ανανέωση εγγραφής στο τρέχον εξάμηνο.

   Επισημαίνεται ότι με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (αρ. 1 / 13-9-2017 Σ.Τ.) , στις εξεταστικές του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου θα εξετάζονται, εφεξής,  μόνο μαθήματα των οικείων εξαμήνων, χειμερινών και εαρινών, αντίστοιχα.

    

   Μαθήματα που έχουν αλλάξει εξάμηνο διδασκαλίας.

   Μαθήματα που για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 διδάσκονται σε διαφορετικό εξάμηνο από αυτό που είχαν δηλωθεί κατά το παρελθόν, δηλώνονται κατά το εξάμηνο διδασκαλίας.

    

   Αλλαγές - Αντικαταστάσεις σε επιλογής μάθημα προηγούμενων εξαμήνων

   Οι φοιτητές που επιθυμούν την αντικατάσταση κάποιου επιλογής μαθήματος προηγούμενου εξαμήνου που έχει δηλωθεί στο παρελθόν σε εαρινή περίοδο (ακόμα και αν έχει αλλάξει το εξάμηνο διδασκαλίας) θα πρέπει να αποστέλλουν στην Γραμματεία, μέσω της εφαρμογής studentsweb, αίτηση (Νέα αίτηση - άλλο - περιγραφή αιτήματος - αποστολή)  με το μάθημα/τα μαθήματα που επιθυμούν να αλλάξουν και εκείνο/εκείνα που θα το/τα αντικαταστήσει/ αντικαταστήσουν - αφού έχουν ολοκληρώσει την ηλεκτρονική δήλωση των υπόλοιπων οφειλομένων μαθημάτων τους (εκτός αυτών δηλαδή που επιθυμούν να αλλάξουν).

   ΠΡΟΣΟΧΗ : Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ.

   Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για μαθήματα που δεν διδάσκονται φέτος. Επισημαίνονται τα εξής: 1) Μάθημα που έχει αντικατασταθεί  καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο παρελθόν (δηλ., είτε κατόπιν επιλογής του ενδιαφερόμενου ή καθ’ υπόδειξη της Συνέλευσης του Τμήματος), δε μπορεί να δηλωθεί ξανά. 2) Αλλαγές γίνονται με μαθήματα του αντίστοιχου κύκλου σπουδών.

   Ιδιαιτέρως, εφιστάται η προσοχή όλων όσοι αποστείλουν αίτηση να ελέγχουν στη συνέχεια το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο (Πανεπιστημιακό e-mail) για τυχόν παρατηρήσεις ή επισημάνσεις από την Γραμματεία.

   Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται η ανεπιτυχής εξέταση του επιλεγόμενου μαθήματος για τη δυνατότητα αλλαγής του.

    

   Δήλωση Διπλωματικής Εργασίας

   Η δήλωση της διπλωματικής γίνεται με έγγραφη αίτηση στη Γραμματεία και αφού έχει προηγηθεί η ηλεκτρονική δήλωση- εγγραφή στο εξάμηνο. Για περισσότερες λεπτομέρειες ανατρέξτε και στον Κανονισμό.

    

   Πληροφόρηση επιτυχούς ολοκλήρωσης δήλωσης

    

   Για την καλύτερη πληροφόρηση, τόσο δική σας όσο και των φοιτητών, σας ενημερώνουμε ότι κατά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας Δήλωσης Μαθημάτων μέσα από την υπηρεσία Student’s Web, αποστέλλεται αυτόματα ένα τυποποιημένο e-mail με την παρακάτω μορφή:


   Από:      Student Web <stud-web@uom.gr>

   Θέμα:   Αναφορά αποστολής δήλωσης μαθημάτων για την <ΧΕΙΜ/ΕΑΡ> περίοδο του ακαδημαϊκού έτους <ΕΕΕΕ-ΕΕΕΕ>

    

   Η αποστολή της δήλωσής σας ολοκληρώθηκε. Για να δείτε την κατάσταση της δήλωσης πατήστε εδώ


    

   Σε περίπτωση που ο/η φοιτητής/-τρια δεν λάβει σχετικό e-mail στην ακαδημαϊκή διεύθυνση (αριθμός‑μητρώου@uom.edu.gr) θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η δήλωση μαθημάτων και θα πρέπει να προβεί σε έλεγχο των στοιχείων και αποστολή της δήλωσης στην υπηρεσία Students’ Web.

    

   ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ή ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΜΕ print screen ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ.  ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ  TOΝ ΤΡΟΠΟ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΓΚΥΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ, ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ .