Προγράμματα Εξετάσεων


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Αγαπητοί/-ές φοιτητές/-ήτριες του πρώτου κύκλου σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών,

 Όπως ήδη γνωρίζετε από τη απόφαση της Συγκλήτου (31/1/2024) που σας κοινοποιήθηκε (link), και λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης των χώρων του Ιδρύματος, η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024. Θα τηρηθεί το πρόγραμμα που είχε ήδη ανακοινωθεί για την 3η και την 4η εβδομάδα της εξεταστικής, ενώ οι δύο πρώτες εβδομάδες της εξεταστικής θα μεταφερθούν μετά την 4η. Θα λάβετε ενημέρωση από την γραμματεία με το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων.

Για να έχετε δικαίωμα συμμετοχής στις εξ αποστάσεως εξετάσεις θα πρέπει καταρχάς να έχετε ήδη υποβάλλει δήλωση μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου στη Γραμματεία του Τμήματος. Αν δεν έχετε υποβάλει σχετική δήλωση, δεν έχετε δικαίωμα συμμετοχής σε εξέταση μαθήματος (το ίδιο θα συνέβαινε και σε εξέταση με φυσική παρουσία).

Ειδικά για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις και για τη συμμετοχή σας σε αυτές θα πρέπει να ενημερωθείτε για την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων την οποία πρέπει να διαβάσετε και η οποία είναι διαθέσιμη εδώ:

https://www.uom.gr/downloads/e-exams.pdf

Καθώς μπορεί να επέλθουν αλλαγές ή να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες, είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε τακτικά τις ανακοινώσεις της γραμματείας και το ακαδημαϊκό σας email. Επίσης για κάθε μάθημα ξεχωριστά, θα ενημερώνεστε από τους διδάσκοντες/τις διδάσκουσες αυτού, μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του μαθήματος. Είναι επίσης απαραίτητο, για να λαμβάνετε την ενημέρωση, να έχετε εγγραφεί στο μάθημα στην πλατφόρμα ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του μαθήματος (OpeneClass).

Την ώρα της εξέτασης θα πρέπει να διαθέτετε ακαδημαϊκή ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, που θα χρειαστεί να επιδείξετε στον επιτηρητή/στην επιτηρήτρια.

Ως προς το τεχνικό μέρος, για τη συμμετοχή σας στις εξ αποστάσεως εξετάσεις, θα πρέπει να διαθέτετε πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με σύνδεση στο διαδίκτυο, κάμερα και μικρόφωνο. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης θα πρέπει να έχετε συνεχώς ανοικτή την κάμερα, για τις ανάγκες της επιτήρησης, ενώ πιθανότατα θα χρειαστεί κάποια στιγμή να μιλήσετε με το μικρόφωνο, ιδιαίτερα σε μαθήματα που απαιτείται προφορική εξέταση. Φροντίστε να έχετε ελέγξει πριν την εξ αποστάσεως εξέταση ότι λειτουργεί ο εξοπλισμός σας. Συνιστάται έντονα να μην χρησιμοποιείτε smart phone ή tablet για τη συμμετοχή στις εξετάσεις, αλλά υπολογιστή με κάμερα.

Σε κάποια μαθήματα ίσως εξεταστείτε γράφοντας σε χαρτί και ανεβάζοντας φωτογραφίες των απαντήσεων σας στο Open eClass (θα λάβετε οδηγίες από τους διδάσκοντες/τις διδάσκουσες των μαθημάτων). Θα χρειαστείτε λοιπόν και εξοπλισμό φωτογράφησης του γραπτού σας. Ένα smartphone με σύνδεση στο διαδίκτυο αρκεί.

Τέλος, δύο αυτονόητες αλλά πολύ σημαντικές επισημάνσεις:

  1. Απαγορεύεται η αντιγραφή και η συνεργασία με τρίτους την ώρα της εξέτασης. Εφόσον διαπιστωθεί αντιγραφή, ακόμη και εκ των υστέρων, προβλέπονται στον Κανονισμό του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, σοβαρές κυρώσεις.
  2. Απαγορεύεται η καταγραφή των τηλεδιασκέψεων της επιτήρησης. Είναι σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εξ αποστάσεως εξετάσεων και την απόλυτη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Σε αυτήν την προσπάθεια σας θέλουμε δίπλα μας.

 

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ο.Π.Σ.

Καθηγητής Ευτύχιος Σαρτζετάκης

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Καθηγητής Θεόδωρος Παναγιωτίδης